Home
Find City

The Code
Logos
Videos
Press

Start New City
Contact
Admin Login
Organiser FAQ


Now active in 560 cities worldwide!

Search for City:Tuzla Green Drinks

 

SLEDEĆE OKUPLJANJE:
22.02.2014 17:00 Ispred ulaza u BIT centar žuta zgrada, nakon čega u grupi idemo na lokaciju koju dogovorimo.
Ko ne zna gdje je to neka se samo pojavi kod česme pa neka nazove na broj: 060 / 3417 - 363

Vidimo se

Prethodna okupljanja:

11.01.2014 Bavaria 14:00

 

Šta je to green drinks?

Green Drinks (Zeleni napici) je neformalni društveni događaj za upoznavanje profesionalaca iz polja okoliša ali i prilika za upoznavanje bilo koga ko je zainteresovan za „zelene“ stvari.

Okupljanja se održavaju mjesečno u skoro 700 gradova širom svijeta.

Green Drinks Tuzla je osmišljen za sve one koji imaju interes za okoliš i održiv život.

Događaj je sasvim pristupačan i mnogi dolaze da upoznaju nove prijatelje, razgovaraju sa profesionalcima iz industrije, nađu zaposlenje (ili zaposlenike!) razviju nove ideje, raspravljaju o raznim temama, rješavaju probleme i povećaju šanse da im se život preokrene na bolje!

Pridružite se eko-osviještenicima, eko-profesionalcima i eko-znatiželjnim ljudima Tuzle na neformalnom mjesečnom skupljanju za opuštanje nakon posla, upoznavanje prijatelja, stvaranje poznanstava i razmjenjivanje informacija.

Bez naknade, bez plana, bez članstva... samo za socijalizaciju!

Možete nam se pridružiti putem facebook grupe:
https://www.facebook.com/groups/green.drinks.tuzla/?fref=ts

Kako je priča počela?

Godine 1989 , u pub lokalu pod nazivom 'cjevčica i salate' u sjevernom Londonu, Edwin Datschefski je sjedio sa svojim  dizajnerskim kolegama Jorik Benjamin i Paul Scott kad je primijetio jedno poznato društvo za obližnjim stolom. Njegovi prijatelji su izrađivali table za zaštitu okoline i tim putem je priča započeta.

Koncept je evoluirao u Zelena pića, a sada je to globalno. Godine 2001 , Datschefski je stvorio službenu web-stranicu , koja se u međuvremenu proširila diljem svijeta . Pogledaj www.greendrinks.org za najnovije gradske obavijesti i popis zemalja . Svaki grad ima organizatora koji organizira sastanke u barovima i restoranima (često s organskom ili vegetarijanskom hranom ), razmjenjuje informacije putem e-maila, te olakšava razgovore.

Poenta Green Drinks je da bilo tko može doći, i to ove evente čini zanimljivim za interakciju .
 
Ima puno prednosti za zelene pića, koje je teško proračunati, ali kada vidite da dolaze novi ljudi sa kojima stvarate nove kontakte i ko zna, to preraste u neku zanimljiviju priču, prijateljstvo ili poslovni odnos to vas na neki način ispuni pozitivnom energijom.